Wie ben Ik?In den Beginne
Waarom een eigen website
Wie ben ik
Ziek
Doelstellingen
Foto's
Laatste update: juni 2008

In den Beginne Toen al een snoepert...

's Avonds laat op 30 juni prikte ik met mijn grote teen het vruchtvlies van mijn mams kapot, 3 weken te vroeg. Mams moest per ambulance naar het ziekenhuis omdat ik een dwarsligger was en indien nodig moest ik met een keizersnee gehaald worden. Nog geen 3 uur later op 1 juli 1975 om 02.10 kwam ik ter wereld. Met mijn voetjes eerst, een echte dwarsligger. Die trekjes ben ik nog steeds niet helemaal kwijt geraakt ;-).
Mijn lengte was slechts 48 cm en ik woog 2550 gram.

Mijn naam Iris Miranda.


Waarom een eigen website

Mijn leven lang al vind ik het heerlijk om foto's te maken van alles wat ik beleef of zie. Het lijkt mij leuk om dit te delen met anderen. Ik probeer een balans te vinden tussen mijzelf en de actualiteiten en dat te verwoorden en te bezichtigen in een eigen website.
Het is nog de bedoeling dat mensen straks kunnen reageren op berichten, zodat er interactie ontstaat.

In juni 2006 heb ik mijn eigen domeinnaam aangevraagd en ben ik begonnen met een site in elkaar te knutselen. De website heb ik gebouwd zonder hulp van programma's, alles heb ik zelf in html geschreven en hier en daar een java scriptje geknipt en geplakt.


Wie ben ik

Ik ben Iris Kronenburg. Altijd lastig om jezelf te omschrijven. Maar ik doe een goede poging. Woorden die op mij van toepassing zijn. Ondernemend, vrolijk, vrijgezellig, zorgzaam, niet altijd subtiel, spontaan, leergierig, lef, enthousiast en impulsief.

Verder hou ik erg van reizen, de wereld verkennen en op avontuur. 'Vroeger' ging ik vanaf mijn 18e al op pad met een rugzakje op mijn rug, in mijn eentje liftend, half Europa door, geweldige dingen meegemaakt en gezien. Heerlijk vond ik dat er op die manier erop uit gaan. Nog steeds vind ik het helemaal niet erg om alleen op reis te gaan, soms zelfs prettig, maar samen is ook gezellig en weer heel anders.
Vrijwilligerswerk heb ik ook altijd regelmatig gedaan in en op vele verschillende gebieden. Altijd een leuke uitdaging om aan te gaan en in de meeste gevallen help je er andere mensen mee.
Internetten en computeren, ook een grote hobby, lekker struinen op websites met nieuws en actualiteiten maar ook de digitale rommelmarkt is erg leuk.
Spannende boeken (geen Hitchcock) en boeken over seriemoordenaars mag ik graag lezen, tevens true crime, maar ook informatieve boeken vind ik interressant.

Verder knutsel ik graag in de brede zin van het woord, of het nou kaartjes maken is of een internetsite in elkaar knutselen of een nieuwe kast, geef mij de tools en ik maak het.
Tegenwoordig ben ik helemaal fan van scrapbooking, op de eerste pagina vind je een doorlink naar een amerikaanse site waar ik mijn laatste werk upto dat bijhoud.

Gezellig koken en tafelen met vrienden, altijd leuk, zeker om daarna nog wat bordspellen te spelen.
Ik vind het heerlijk om naar muziek te luisteren van gitaren en drums tot klassiek. Eigenlijk vind ik veel soorten muziek lekker om naar te luisteren, behalve R&B. Naar concerten gaan hoort daar natuurlijk ook bij, lekker intiem in de Melkweg of Paradiso, zeg maar het kleine club circuit. In de Arena of Ahoi zal je mij niet snel vinden.

Sushi en Vans, ja... niet los te koppelen van Iris ;-) .

Deze foto is op 18 september 2006 gemaakt, hier heb ik toevallig mijn sushi-shirt aan, Vans schoenen aan mijn voeten en nieuwe in mijn handen voor een Vans winkel in Marne La Vallee in Frankrijk vlakbij Eurodisney.

Iris - Sushi en Vans!

Ik woon sinds 1993 in Amersfoort. Daar zijn huisgenoten bij gekomen in de vorm van Bliss en Minou.
Bliss komt uit het asiel (2004) en is nu 6 jaar. Minou heb ik in 1998 uit het asiel gehaald, zij is in maart 2008 helaas overleden, 3 dagen voor haar 12e verjaardag...

links Bliss - rechts Minou

BlissMinou

Puk is daarna mijn nieuwe huisgenoot geworden en gaat al goed met Bliss door 1 deur.Op dit moment werk ik nog steeds niet, de hoop om eind 2006 weer aan de slag te kunnen is mislukt. Mijn ziekte beperkt mij nog heel erg, ik heb goede periodes maar helaas ook veel slechtere periodes.


Ziek

Omdat ziek zijn ook een groot deel van mijn leven is geweest, wil ik er toch een klein stukje over schrijven. Zo kort mogelijk. In 1997 werd bij mij de ziekte Colitis Ulcerosa (chronische dikke darm ontsteking) geconstateerd in ernstige vorm. Ben erg ziek geweest, in dat jaar heb ik in 2 opnames totaal 9 weken in het ziekenhuis gelegen. 'Goede' en slechte periodes wisselden elkaar af tot 2004, toen ging het weer heel erg bergafwaarts. In april 2005 is mijn dikke darm in zijn geheel verwijderd. Ik kreeg een tijdelijk ileo-stoma. Op 19 september 2005 volgde de 2e operatie, aanleg van de pouch (soort reservoir gemaakt van de dunne darm). Erg zware operatie waar ik maar heel langzaam van opknapte. 11 april 2006 was het dan zover, laatste operatie, opheffing van mijn stoma! De pouch moest vanaf nu aan het werk!

Mijn nieuwe leven kan beginnen, zonder ziekte en prednison, een 2e kans... die ik met beide handen aangrijp!

Als mensen hier vragen over hebben, mogen ze die altijd stellen! Zo sta ik ook op verschillende lijsten om andere mensen te helpen die hetzelfde moeten ondergaan.


Maak ik ook mooi van de gelegenheid gebruik om mijn team die mij erdoorheen heeft gesleept te bedanken!
- Allereerst mijn dierbare mams! Hier zijn geen woorden nodig om dit uit te leggen.
- Mijn vrienden, jullie weten wie jullie zijn.
- Mijn doktertje (gastro-enteroloog) van het eerste uur Drs. Vermeijden, als hij mijn hand vasthoudt, komt het altijd goed.
- Mijn chirurg Dr. E. Consten, stoere vrouw die al mijn operaties heeft uitgevoerd. Mijn 2e operatie deed ze toen ze 7! maanden zwanger was, haar enthousiasme en kundigheid in haar vak zijn geweldig en een aanmoediging.
- Stomaverpleegkundigen Noor v/d Broek en Gerda v/d Oever, altijd een grote glimlach en altijd de tijd vrijmaken als het moet.
- Mijn fysiotherapeute Jeanette Voorbij, door de juiste begeleiding en goede training, is de opheffing van het stoma super gegaan.
- Forummers van de website www.stomaatje.nl.

Laatste Update juni 2008:

Helaas gaat het allemaal toch niet zo goed als ik had gehoopt. Mijn doel was om begin 2007 weer te beginnen met werken, mijn energie peil zakte in december 2006 weer behoorlijk en in april 2007 was ik weer zo ziek dat ik bijna weer naar ziekenhuis moest voor een opname van oa. uitdroging. Ik heb een pouchitis (ontsteking van de pouch) gekregen, die was niet te behandelen met antibiotica en uiteindelijk moest ik weer aan de prednison. Die gebruik ik nu nog steeds in onderhoudsdosering. In mei 2007 weer een scopie gehad (ik dacht dat ik deel voor 'eeuwig' van af was), op de beelden waren wel weer ontstekingen te zien, helaas.

Om eerlijk te zijn had ik wel een heel ander toekomstbeeld toen ik al die operaties in ging. Maar we maken er zoals altijd het beste van! Ben blij dat ik er nu een nieuwe hobby bij heb waar ik veel in kan vinden...


26 april 2008 gemaakt

Foto's

Zomaar wat foto's uit het leven van Iris Kronenburg. Ze staan in random order.

Deze foto is gemaakt in 2003 in Paradiso Amsterdam. De band Therapy? ken ik en volg ik al heel wat jaartjes, hier samen met de zanger Andrew James Cairns op de foto.

Iris en Andy - Paradiso

Deze foto is pas gemaakt in Eurodisney, waar ik 19 en 20 september 2006 heb zitten genieten.
Heerlijk weertje, met Buzz op de foto!

Iris en Buzz - Eurodisney, september 2006

Voorbereidingen voor de bungee jump 1993 en de echte jump, Ja ik ben dit echt zelf!!!

Yes I'm flying!Yes I'm flying!

Laatste vakantie op Rhodos in Griekenland, op mijn verjaardag zit ik hier (erg trots op de overwinning) helemaal bovenaan op de acropolis in Lindos (zie weblog 1 juli 2006).

Iris

Op vakantie in de Ardennen, 2003.

Iris

Per toeval kwam ik Tanja Hartog tegen in de Melkweg in 2004, erg leuk om mijn vroegere huisgenoot en vriendin weer terug te zien.

Iris

Erg foute foto genomen Dynamo Open Air in Eindhoven 1994 of 1995, als ik eraan terug denk, krijg ik ook een heerlijk foute glimlach op mijn gezicht. Super rebels en veel streken uitgehaald!

Iris

Abseilen van de Euromast in 1998. Als ik me niet vergis was het 107 meter hoog. Het waait ontzettend hard, dat kan je zien aan onze haren, maar ook op de 3e foto, hoe ver het touw onder mij wordt meegenomen door de wind.
Op de 2e foto heb ik zo'n intense glimlach van genieten. Heerlijk! Grappig was ook dat je het eerste stukje langs het restaurant moest, zit je rustig te eten, komt er iemand aan de buitenkant voorbij. Erg leuke ervaring. (Mooie Vans hè)

Iris
IrisIris

Nog meer foto's in de hoogte, tussen de wolken, regen en storm. Helemaal totaal veregend samen met Juut op de Eifeltoren in december 2004. We waren een weekend in Parijs vanwege een expo van HR Giger, the master himself was ook aanwezig op die expo.

Iris

Nog wat laatste foto's ter afsluiting.
Samen met Gabine na een Therapy? concert in Paradiso.
Vooraan met Juut bij Wealthy Beggar op een festivalletje in Utrecht.
Op een feestje in de Kelder met Olga.

Iris
Iris Iris


Naar de bovenkant van de pagina.